In het derde leerjaar krijgen de kinderen er een nieuw klasgenootje bij: Odie, een maltipoo (maltezer-poedel) van anderhalf jaar oud. 

Odie is een lieve (en een beetje zotte) hond die houdt van spelen, wandelen en zijn grote broer (Filou de kat) plagen. Hij komt elke woensdag naar de klas om ons te helpen met allerlei dingen, van rekenen tot taal.

Honden in de klas hebben een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen. Dankzij Odie kunnen we de klassfeer en het welbevinden in de klas nóg beter maken. Ook leren de leerlingen samenwerken, contacten leggen, emoties uiten op een fijne manier, rekening houden met elkaar, en kan de aanwezigheid van een viervoeter zelfs het zelfvertrouwen helpen vergroten. De aanwezigheid van een klashond kan sommige kinderen dus heel erg helpen.

Odie krijgt een eigen plekje in de klas waar hij kan rusten, maar hij zal vast ook wel eens komen knuffelen of spelen. Wij gaan er samen voor zorgen dat hij graag in de klas is, door goed voor hem te zorgen. Als Odie er is, werken we extra rustig in de klas. Zo kunnen wij ook extra goed opletten en leren.   

Odie staat alvast elke woensdag te kwispelen om naar school te mogen komen. 

 

Groetjes van juf Manon en een pootje van Odie

Schuiven naar boven