1A

CARNAVAL

ANTIPESTWEEK

GETALLEN TOT 20

Vanaf nu kennen we ook de getallen tot 20.

We leerden gegeven hoeveelheden tot 20 tellen, benoemen en realiseren.
Door er structuur in aan te brengen, konden we de hoeveelheden handig tellen.
We hanteren daarbij vaste getalbeelden.
Ook op het rekensnoer kunnen we de getallen voorstellen.
De getalsymbolen leerden we lezen en schrijven en
we maakten een getallendictee op het bord.

Daarna maakten we individueel de oefeningen op het werkblad.

KERST

1LA wenst u FIJNE KERSTDAGEN en een GELUKKIG NIEUWJAAR!

SINTERKLAAS

De Sint en Piet hadden een digitale boodschap voor ons. Sinterklaas keek in zijn sintenboek of we braaf geweest waren. We kregen een mandarijntje, een snoepzak en ook nog leesboekjes voor de klas. De hulppieten van het zesde leerjaar speelden een ‘Piettoneel‘ voor iedereen.

HALLOWEEN

Met Halloween verstoppen we ons gezicht achter een prachtig HALLOWEENMASKER.

NAAR HET SPEELBOS

We maakten een avonturentocht door het speelbos ‘Everzwijnbad’. Eerst hadden we aandacht voor alle herfstpracht. Prachtige kleuren, dwarrelende bladeren, herfstvruchten, paddenstoelen en kabouters. Langs het wandelparcours vonden we allerlei speeltuigen. Bij ieder spel keken we ook op de bordjes met weetjes en vragen over het bos.

NAAR DE BOOMGAARD

We brachten een bezoek aan de APPELFABRIEK. Daar zagen we de plukkers aan het werk en we mochten zelfs een handje helpen. We kregen allemaal een appel om te proeven. Hmm! Wat waren ze lekker. We namen ook nog een kijkje bij de sorteermachine en in de koelkamers. Daarbinnen was het heel koud. Van de gids kregen we allemaal een glaasje appelsap om te drinken.

DE MOOISTE VIS VAN DE ZEE

REGENBOOG is de mooiste vis van de zee. Maar omdat hij trots en ijdel is, zwemt geen enkele vis met hem mee. Hij wil graag vriendjes zijn met de andere vissen en leert hoe hij, in plaats van niks te delen, juist door te delen vriendjes kan maken. Hij ervaart hoe je met elkaar om gaat of zou moeten gaan.

SCHOLENLOOP

We namen met de hele school deel aan de SCHOLENLOOP. Een dikke proficiat aan alle eersteklassertjes want iedereen deed zijn uiterste best.

EERSTEKLASSERTJES

In september werden wij EERSTEKLASSERTJES. In de klas leerden we vanaf nu rekenen, lezen en schrijven. Tekenen, kleuren en op de pc werken stond ook op het programma.

Taalles

Rekenles