1A

KLASPANORAMA

EERSTEKLASSERTJES

In september werden wij EERSTEKLASSERTJES. In de klas leerden we vanaf nu rekenen, lezen en schrijven. Tekenen, kleuren en op de pc werken stond ook op het programma.

Taalles

Rekenles

SCHOLENLOOP

We namen met de hele school deel aan de SCHOLENLOOP. Een dikke proficiat aan alle eersteklassertjes want iedereen deed zijn uiterste best.

DE MOOISTE VIS VAN DE ZEE

REGENBOOG is de mooiste vis van de zee. Maar omdat hij trots en ijdel is, zwemt geen enkele vis met hem mee. Hij wil graag vriendjes zijn met de andere vissen en leert hoe hij, in plaats van niks te delen, juist door te delen vriendjes kan maken. Hij ervaart hoe je met elkaar om gaat of zou moeten gaan.

NAAR DE BOOMGAARD

We brachten een bezoek aan de APPELFABRIEK. Daar zagen we de plukkers aan het werk en we mochten zelfs een handje helpen. We kregen allemaal een appel om te proeven. Hmm! Wat waren ze lekker. We namen ook nog een kijkje bij de sorteermachine en in de koelkamers. Daarbinnen was het heel koud. Van de gids kregen we allemaal een glaasje appelsap om te drinken.

HALLOWEEN

Met Halloween verstoppen we ons gezicht achter een prachtig HALLOWEENMASKER.

NAAR HET BOS

BOSELFJES

We reden met de lijnbus naar het Zoniënwoud in Jezus-Eik. Daar stond de gids ons al op te wachten. We gingen ‘Ravotten met de boselfjes’. Eerst kwamen we ‘zonne-elfje’ tegen.

SINTERKLAAS

We typten een brief naar de Sint op PC.

De Sint en Piet zaten in de bestelwagen en de hulppieten liepen mee. Daarna kwamen we allemaal samen in de gymzaal om de Sint te vieren. De zesdeklassers brachten voor Sint en Piet een leuke act. Sint en Piet waren heel enthousiast. Sinterklaas keek in zijn sintenboek of we braaf geweest waren. Voor de speelplaats hadden ze grote bouwblokken bij. We kregen een mandarijntje en een snoepzak. Toen was het tijd om afscheid te nemen. DAG SINTERKLAASJE, DAG ZWARTE PIET!

KERST

We vierden kerstfeest op school. De derdeklassers speelden het kerstverhaal. Tijdens de kerstvoorstelling zongen we het adventsliedje. ‘s Middags werd het kerstmaal geserveerd. We aten lekkere kerstkoeken en dronken warme choco, melk of water. Het smaakte verrukkelijk! In de namiddag konden we kiezen naar welke kerstfilm we keken of gezelschapsspellen spelen.

VOGELTELWEEK

We namen deel aan de VOGELTELWEEK in het Zoniënwoud. Eerst kregen we vogelinitiatie, daarna moesten we vogels tellen en dan maakten we een heerlijk vogeltaartje in een doorschuifsysteem. Dit allemaal onder begeleiding van gidsen.

SNEEUWLANDSCHAP

Wij creëerden een sneeuwlandschap voor het winterrestaurant.

GETALLEN TOT 20

Vanaf nu kennen we ook de getallen tot 20.

We leerden gegeven hoeveelheden tot 20 tellen, benoemen en realiseren.
Door er structuur in aan te brengen, konden we de hoeveelheden handig tellen.
We hanteren daarbij vaste getalbeelden.
Ook op het rekensnoer kunnen we de getallen voorstellen.
De getalsymbolen leerden we lezen en schrijven en
we maakten een getallendictee op het bord.

Daarna maakten we individueel de oefeningen op het werkblad.

CARNAVAL