Instapklas
1ste kleuterklas
2de kleuterklas
3de kleuterklas
1ste leerjaar A/B
2de leerjaar A/B
3de leerjaar A/B
4de leerjaar A/B
5de leerjaar A/B
6de leerjaar A/B
blanco

6. KLASSENNIEUWS pijl tweede leerjaar

 
2LA klas van juf Leen   2LB klas van juf Saskia


    lijn

 


Appelflappen

Herfst in het land…
De appels zijn rijp en worden geplukt. Zien ze er niet allemaal even lekker uit? Zit er een vlekje op? Zie je een rot plekje? Wat maakt het uit?! We nemen ons snijplankje en ons scherp mesje en snijden de appel in stukjes. De minder mooie stukjes en het klokhuis snijden we weg. We schillen de stukjes appel en snijden de appel in nog kleinere stukjes. Door het harde werk is er toch wat hulp nodig van de juffen, er zijn hier jammer genoeg geen foto’s van te zien.
Ons werk gaat verder … van appel tot appelmoes. De appelmoes wordt verpakt in bladerdeeg en omgetoverd tot een heerlijke appelflap! Heel de school kon mee genieten van de overheerlijke geur. Gelukkig hebben we nog enkele foto’s kunnen maken van het resultaat.
Herfst in het land…, heerlijk!

 

    lijn
camera
 


Speelbos

Kijk zeker even naar onze leuke foto's!

 

    lijn
 


Tulpenbollen

Elk jaar planten we met de kinderen van het tweede leerjaar tulpenbollen. Dit doen we in ons klein bloementuintje op de kleuterspeelplaats. Vermits dit door de verbouwingen moeilijk bereikbaar is, probeerden we het deze keer in bloembakken. We kozen voor kleine tulpjes die slechts 10 cm groot worden.
Benieuwd wat er in de lente tevoorschijn gaat komen…

    lijn
pieten
camera 


Zwarte Piet

Zou ik een Pietje mogen zijn, welke Piet zou ik dan willen zijn?

Dat vroegen we ons af in het tweede leerjaar. Zwarte Piet kan marsepein maken, over de daken lopen, een zware zak dragen, pakjes in de schoorsteen gooien, knutselen en nog veel meer.
De kinderen van het tweede leerjaar zijn dan ook met glans geslaagd voor hun pieten-proeven. Maar welke Piet zouden ze willen zijn?
Dat zijn ze komen vertellen tijdens een spreekoefening. Wat denk je van: paardenpiet, danspiet, pizzapiet, knutselpiet, vliegpiet, hockeypiet, reispiet, voetbalpiet, enz… . Of blijven ze toch liever zichzelf?

    lijn
camera


 


Kronkeldiedoe

 

    lijn
camera


 


Sportdag 2LA

Op donderdag 4 mei stapten we te voet naar de sportzaal ‘De Heurk’. Zonder veel zeuren of klagen, in tegendeel zelfs, we hebben heel flink gewandeld! We hebben heel wat verschillende activiteiten gedaan: basketbal, hockeybal, gesprongen op de airtrack (lange opgeblazen mat), tchoukbal (bal gooien tegen een kleine ‘trampoline’), kinball (heel grote bal), circus, ropeskipping, voetbal, springkasteel, kubb, verspringen, minigolf, memory… Elke activiteit duurde een kwartiertje. Maar dat was dikwijls snel om. De tijd vloog voorbij!
Het was een hele sportieve, gezellige en toffe dag!!

 

    lijn
 


Rusthuis

Op donderdag 11 mei brachten we een bezoek aan het woonzorgcentrum Mariëndal in Overijse.
De kinderen werden in vier groepen verdeeld. Elk groepje nam deel aan een activiteit op een andere verdieping:

  • Karaoke: afwisselend mochten de kinderen en de bewoners een liedje kiezen en werd er gezongen uit volle borst.
  • Dierenbingo: om het eerst je bingokaart vol krijgen.
  • Dansen: de oudjes al zittend en wij gewoon op onze benen.
  • Parachute: allerlei spelletjes met de parachute.

Als afsluiter zongen wij nog onze communieliedjes en dansten we het dansje dat we ook op het schoolfeest gaan brengen.

 

    lijn
camera 


Pairi Daiza

pairi daizaHet toeval wou dat wij net op de dag dat de kleine panda Tian Bao één jaar werd, op schoolreis gingen naar Pairi Daiza. De dag voordien schoten we dan maar in actie en knutselden we verjaardagskaarten en pandamaskers.
Een dag later, op vrijdag 2 juni beleefden we dus een heerlijke, stralende en zonnige dag in Pairi Daiza. We bezochten heel wat dieren, we genoten van de roofvogelshow, we hingen onze verjaardagskaarten aan de wensmuur in de pandagrot, door ons pandamasker kregen we een gratis ijsje, we liepen over het hoge bruggenparcours, we speelden in de speeltuin en tenslotte genoten we nog van een leuke film tijdens de terugreis op de bus. Kortom, een geslaagde schoolreis!

 

    lijn
Copyright © 2002-2017 VZW Parochiescholen Maleizen – Tombeek. Alle rechten voorbehouden.
Parochieschool Maleizen Terhulpensesteenweg 524, 3090 Overijse Tel. + Fax 02 687 38 75 E-mail: email