Instapklas

mol en beer

Weekopening 1LA

Klaar voor de start!

We begonnen de weekopening met het kruisteken. Het verhaal Jezus en Zacheüs werd verteld en uitgebeeld. Dan waren we 'Klaar voor de start!'. In een klein stationnetje stonden twintig wagentjes netjes op een rij. De wagentjes verklapten aan iedereen wanneer we jarig zijn.
Daarna was het de beurt aan onze negen nieuwe vriendjes uit de klas: Amélie, Célia, Adrien, Jelle, Ellis, Alex, Emma, Anouk en Lenka. Zij wisten er alles van. Rik leerde ze samenknap zijn. De leesvriendjes 'mol en beer' kwamen op bezoek en controleerden hoe flink we al kunnen lezen. We kunnen al 'ik', 'mol’, ‘beer’ en ‘an’ lezen en analyseren in letters 'i' / 'k', 'm' / 'o' / 'l’, ‘b’ / ‘ee’ / ‘r’ en ‘a’ / ‘n’. Met deze letters maakten we al wisselrijen. Dat betekent de letters synthetiseren tot nieuwe woorden. Het verliep vlot! 'is', 'de' ewibbeln ‘in’ werden ook voorgesteld.
En daarna lazen we reeds zinnetjes uit ons leesboek voor. De liedjes 'Olle bolle mol' en ‘Beer’ klonken zeer goed in de zaal. Toen kwam 'Beer Snoet' voorbij met zijn rijmpjeshoed. Hij leerde ons rijmen. ‘Wibbel’ maakte samen met ons de getalbeelden tot 6 en toverde de getallen op een rij. Die getallen kunnen we ook al ordenen van klein naar groot en omgekeerd. We zeiden het telrijmpje op. We beeldden gevoelens uit en in de zaal moesten ze raden.
De verkeersagent leerde ons dat we in de rij moeten lopen, op de stoep moeten stappen en op de speelplaats moeten spelen. Omdat wij nog niet zoveel kunnen lezen, vertelden nieuwslezers uit elke klas zelf het 'nieuws van de week'. Tenslotte vertrok het vliegtuig echt terwijl wij meevlogen op het ‘Vliegerlied’.

Naar de markt van Overijse 1LB

kraamDonderdag 13 oktober 2016 zijn we naar de markt van Overijse gegaan om fruit te kopen. We namen de lijnbus om 9 uur aan onze school. Vermits we er ook een veilige uitstap van wilden maken, droegen we allemaal een hesje. Best wel spannend zo’n uitstap met de bus!
Eénmaal aangekomen in Overijse stapten we, met onze bestelling in de hand, naar de markt. Op de markt keken we onze ogen uit. We benoemden de verschillende kramen en aan de geuren konden we bepaalde kramen onmiddellijk herkennen. We naderden algauw het fruitkraam. Om beurten bestelden we appels, peren, bananen, een meloen, een ananas, mandarijnen, sinaasappels, kiwi’s, pruimen, een citroen en een mango. We deden dat zeer beleefd. We betaalden zelf met onze centen en stopten het fruit in onze boodschappentas. Om beurten droegen we de boodschappentassen.
Na het bezoek aan de markt stapten we naar Den Blank. Daar konden we in de warmte genieten van ons tienuurtje en ook even naar toilet gaan. Daarna stapten we naar de kerk waar we de bus terug naar school namen.
Na de middag gingen we naar de grote refter om van het gekochte fruit fruitsla te maken. We pelden en schilden het fruit en sneden het fruit dan in mooie stukjes. We mengden alle soorten fruit tot een overheerlijke fruitsla. En dan maar smullen van een gezond tussendoortje.
Hartelijk dank aan de mama van Lucie en de oma van Elise om een handje te komen helpen met het pellen en het schillen en met de afwas. We hebben heel erg genoten van ons fruitig dagje!

Naar het bos 1LB

bos

Dinsdag 18 oktober zijn we de herfst gaan opsnuiven in het speelbos in Sint-Joris-Weert. We hadden het erg druk met

• het zoeken van herfstvruchten
• kampen te bouwen
• klimmen en klauteren
• met het spelen van allerhande spelletjes

Kijk maar naar de foto’s, ze spreken voor zich! We hebben heel fel van ons dagje genoten!

Kronkeldiedoe 1LB

Dinsdag 7 maart hadden we zeer veel pret bij KRONKELDIEDOE. Kijk maar!

titel

Sprookjesspel! Samen met 1A gingen we op zoek naar een prinses. Eerst moesten we 13 opdrachten uitvoeren bij de leerlingen van het vijfde leerjaar. Na elke opdracht kregen we een geheime letter. Met die letters konden we een toverwoord vormen en zo de prinses vinden. Welke groep heeft als eerste de prinses gevonden? Rara… kijk daarvoor maar naar de foto’s.

Sportdag 1LB

Ook al was het mooie weer niet echt van de partij, wij hebben er een sportieve sportdag opzitten. Eerst te voet naar de sporthal om daarna maar liefst zestien verschillende activiteiten te doen. Als afsluiter van de dag konden we nog wat ravotten in de speeltuin van Overijse. Dikke proficiat aan de sportievelingen van 1B!

opeenrij

Oversteken 1LB

Veilig oversteken! Maandag 8 mei leerden we veilig oversteken met de agent. Niet zo gemakkelijk!!!

pairidaiza

Schoolreis PAIRI DAIZA 1LB

Vrijdag 2 juni ging onze schoolreis richting PAIRI DAIZA. Het was een zeer warme dag maar we hebben genoten van de vele dieren die er te bewonderen zijn. De kleine panda werd net 1 jaar. We maakten voor hem een mooie tekening en we droegen allemaal een pandamasker op onze pet. Omdat we zo mooi verkleed waren, kregen we een beloning van PAIRI DAIZA. Een panda-ijsje! Lekker! Lekker! Lekker!'

Niveaulezen 1LB

Dankwoordje van 1B! Wij willen graag de leerlingen van 4B heel hartelijk bedanken voor hun inzet als leesvriendje voor de leerlingen van 1B. Dankzij hun hulp kregen wij heel veel extra leeskansen om zo beter te leren lezen. We keken er elke dinsdag naar uit. Dankjewel!!!

Bezoek van Lara de hond 1LB

Bezoek in 1B! In het kader van onze lessen wero kregen we vrijdag 16 juni bezoek van Lara, de hond van Achille. Lara komt uit een hondenasiel en heeft nu weer een warme thuis gekregen bij Achille en zijn familie. Hartelijk dank aan de opa van Achille om dit bezoekje van Lara mogelijk te maken!

lijn

Copyright © 2002-2017 VZW Parochiescholen Maleizen – Tombeek. Alle rechten voorbehouden.
Parochieschool Maleizen Terhulpensesteenweg 524, 3090 Overijse Tel. + Fax 02 687 38 75 E-mail: email