Home WelkomHistoriek Organisatie Praktisch Activiteiten Klassennieuws Agenda Contact
Jaaropening
Kleuteropening
Scholenloop
Project Frans
Tutorlezen
Grootoudersfeest
Lichtwandeling
Voorleesweek
Sinterklaasfeest
Kerstfeest
Sneeuwpret
Verkeersactie
Winterrestaurant
Gedichtendag
Antipestweek
Carnaval
Warmetruiendag
Trefbal
Jeugdboekenweek
Openluchtklassen
Sponsorvoettocht
Kinderkermis
EK
Jaarsluiting
blanco

5. ACTIVITEITEN

Als we alle thema's die in en rond de school georganiseerd worden even op een rijtje zetten, dan kunnen we stellen dat het onze school zeker niet aan dynamiek ontbreekt. Hier kan je zelf oordelen!

lijn

Jaaropening

Van een vliegende start gesproken!
Op 1 september vlogen we er weer in. Bijna letterlijk dit schooljaar want we toverden de school om in een luchthaven. De speelplaats werd een vertrekhal waar stewardessen de leerlingen als passagiers ontvingen en begeleidden tot aan de gates. Hun bagage werd vervoerd door kruiers en net na het belsignaal gaf de piloot ons de instructies opdat het een aangename veilige vlucht mag worden!
We deden dit alles niet enkel omdat we het vakantiegevoel nog wat wilden rekken, ook omdat ons jaarthema voor dit schooljaar luidt “Een koffer vol…”. We hopen dat in de koffers van onze leerlingen de vakantieherin-neringen de komende 10 maanden gaandeweg worden ingewisseld door alle nieuwe ervaringen die de kinderen hier op school en in de klas zullen opdoen. Alle juffen en de meester zijn er alvast helemaal klaar voor om er een boeiende, leerrijke vlucht van te maken!


camera
  lijn

camera


Scholenloop

Op vrijdag 9 september toonden de kinderen dat wij ook een heel sportieve school zijn. Alle kinderen, van de allerjongste kleuters van de instapklas tot het zesde leerjaar zetten hun beste beentje voor tijdens de scholenloop in het park georganiseerd door de ouderraad van de school. Nadien werden de kinderen nog getrakteerd op een ijsje. Aansluitend konden de kinderen spelletjes spelen in het chirodorp en ’s avonds werd er nog een dorpsloop georganiseerd waarbij ook heel wat van de juffen, de meester en mama’s en papa’s het beste van zichzelf gaven. De avond werd afgesloten met een filmvoorstelling in openlucht.

 

  lijn
 


Project Frans: c’est parti!

Met dank aan de hulp van een aantal ouders en grootouders kunnen wij ook dit schooljaar de kinderen van de 3de graad (die thuis geen Frans spreken) weer de kans bieden om in kleine groepjes hun spreekvaardigheid in het Frans te oefenen. Samen lezen, spreekoefeningen, dialoogjes en spelletjes spelen… le tout en français, c’est chouette!


tkst

  lijn
 


Tutorlezen

Op dinsdag zullen de kinderen van het 2de en het 6de leerjaar vanaf nu wekelijks een uurtje samen lezen. Dit komt niet enkel hun leesvaardigheid ten goede maar zo leren de kinderen elkaar ook beter kennen en zorg te dragen voor elkaar. Dit project zou niet mogelijk zijn zonder de hulp van enkele ouders die elke week de boekpakketjes van de kinderen komen klaarmaken, bedankt hiervoor!

 

  lijn

panama

Panama


Voorleesweek

Joepie … Het is weer voorleesweek!
Op dinsdagmorgen verzamelden alle leerlingen van de lagere school in de turnzaal. Groot was onze verbazing toen we daar plots Juf Paula zagen binnen wandelen. Juf Paula was de vroegere directrice van onze school. Ze had een uitnodiging gekregen om te komen voorlezen in de klassen. Groot was haar verbazing toen ze ontdekte dat ook haar ex-collega’s Juf Bea en Juf Marie-Louise (beiden op pensioen) een uitnodiging hadden gekregen. Ze pakten de koe bij de hoorns en lazen ons een boeiend verhaal voor over beer en tijgertje op zoek
naar Panama (het land van de bananen). Het einde was wat triest zodat de juffen bij het lezen een traantje wegpinkten. De kinderen luisterden geboeid naar het verhaal.
Ook in de loop van de week worden nog voorleesmama’s, -papa’s, -opa’s, -oma’s, … verwacht.
De leerlingen van het vierde leerjaar kregen een spannend verhaal voorgelezen door onze politieagent. Hartelijk dank. Alvast veel lees- en luisterplezier!

 

  lijn
camera
 

  lijn
camerakerst
Kerstfeest

We vierden kerstfeest op school. De kinderen van het 1L speelden het kerstverhaal 'Vadertje Panov'. Tijdens de kerstvoorstelling zongen we kerstliedjes. 's Middags werd het kerstmaal geserveerd. We aten lekkere kerstkoeken en dronken warme choco, melk of water. Het smaakte verrukkelijk!
In de namiddag konden we kiezen of we naar de kerstfilm keken of gezelschapsspelen deden.

 

  lijn
camera
Sneeuwpretsneeuwman

Vrijdag, 13 januari, een ongeluksdag? Zeker en vast niet!
De jongens en meisjes van onze school konden die dag echt genieten van een frisse neus in het park. Het park zag er prachtig uit, de sneeuw zorgde voor een echt winters decor! De kinderen hebben geen moment stilgezeten, heel veel sneeuwballen werden gerold - de sneeuw plakte geweldig – en heel wat sneeuwmannen werden geboren! De iglo’s werden stevig gebouwd, althans de eerste laag!
Toen we terug in de klassen zaten, begon het te regenen, oef!

 

  lijn
 


Winterrestaurant

Ons jaarlijkse eetfestijn was een voltreffer. We noteerden bijna 1000 bestellingen, hopelijk kunnen we volgend editie deze magische kaap van 1000 bezoekers ronden. Kippen alom dus, ook op onze school waar we voor de wedstrijdvraag met de hele school samen testen hoeveel decibel we samen konden produceren aan kippengeluiden. Bedankt aan alle kinderen, ouders, grootouders, sympathisanten, … om van dit winterrestaurant mee een succes te maken!

 

  lijn

 

ketnet

 

 

 

 


Antipestweek

Van 20 februari tot en met 24 februari werd onze school opgefleurd dankzij de vele kleuren. Iedere dag kwamen zowel de juffen als de kinderen in een bepaalde kleur naar school. Dat gaf een samenhorigheid. Het gaf echt een gevoel van één grote vriendengroep te zijn. Maar op vrijdag zagen we alle kleuren door elkaar, want we vierden CARNAVAL! Ook al zijn we in dezelfde kleur, we blijven allemaal uniek! Gelukkig maar!
Aan iedere kleur was ook een rijmpje verbonden, een les om te onthouden.

pesten

Wie naar Ketnet kijkt, heeft zeker al gehoord over de slogan: 'TREK EEN SMOEL TEGEN PESTEN'.
Gekke bekken trekken kunnen onze kinderen als de beste. We duimen voor een fijne school zonder pestkoppen!!

Klas van Juf Marit Klas van Juf Kathleen Klas van Juf Ruth Klas van Juf Yo Klas van Juf Ingrid Klas van Juf Leen Klas van Juf Mia Klas van Juf Jolien Klas van Juf Katleen Klas van Juf An Klas van Juf Laura 

  lijn

warme trui


Warmetruiendag

Ook dit schooljaar namen we met de school weer deel aan de Warmetruiendag. In het kader hiervan zetten we in alle klassen de verwarming een graadje lager, deden we onze dikste truien aan … én zorgden een heleboel mama’s en papa’s voor een bordje warme soep ’s middags om ons op te warmen. Bedankt aan iedereen die hier zijn/haar steentje toe bijdroeg!

 

  lijn
 


Pimp my school

Op zaterdag 22 april organiseerde de ouderraad een opruim- en klusjesdag om op de school in het oude schoolgebouw en op de speelplaats een aantal zaken op te frissen. Een heel tof initiatief dat ook een aantal heel concrete, zichtbare resultaten opleverde! Bedankt aan alle ouders én kinderen die hiervoor een (handig of opruimend) handje toestaken!

verflijn
lijn


Weekopening 2LA

Op maandag 24 april openden de kinderen van 2A de week. Zij deden dit op muzikale wijze.

 

lijn


Weekopening 5LA

Op maandag 8 mei was het de beurt aan de leerlingen van 5A om de week te openen. Deze stond in teken van de ‘Week van het Verkeer’. Op toffe, ludieke en muzische wijze brachten zij een aantal belangrijke aandachtspunten in herinnering. Proficiat!lijn


Verkeersweek

 

lijn
camera
Schoolfeest 2017

Onder een stralend zonnetje trokken we op zaterdag 20 mei met een koffer vol verrassingen naar het Park van Maleizen om er een fantastisch schoolfeest van te maken. Elke klas verzorgde een optreden waarbij ze het publiek meenamen naar tal van bestemmingen: van de Belgische kust naar Ibiza, van een safari door de Afrikaanse jungle tot een reis door de ruimte. Het werd een heel avontuur. Gelukkig leidde een crew van bekwame stewards en piloot alles in goede banen.
Nadien konden alle leerlingen zich uitleven op de kinderkermis en in het springkasteel en kregen de ouders en sympathisanten de kans om bij te praten bij een hapje en drankje. Nieuw dit jaar was het grote stoelenspel en de ballonnenwedstrijd. Het stoelenspel werd gewonnen door Xavier (3B), voor de ballonnenwedstrijd maken we de winnaar op vrijdag 2 juni bekend. Spannend!
Bedankt aan alle kinderen, ouders, grootouders, ... die mee een steentje bijdroegen aan de organisatie van dit schoolfeest. Zonder jullie hulp was het niet mogelijk geweest hier zo’n fijne dag van te maken. Ook een 'dikke merci' aan iedereen die mee zorgde voor sponsoring van onze jaarlijkse tombola. Tombolaprijzen kunnen nog worden afgehaald tot en met vrijdag 23 juni (elke vrijdag van 8 tot 9 uur op het secretariaat).


lijn

Verhuis

Op zaterdag 1 juli is het eindelijk zo ver. We verhuizen dan met een deel van de klassen naar het nieuwe schoolgebouw. Alle helpende handen zijn meer dan welkom om deze verhuis vlot te doen verlopen. Kan u er die dag ook bij zijn? Vul dan onderstaande Doodle in opdat we de taken die dag kunnen verdelen en de verhuis efficiënt kunnen organiseren. Ook als u zich maar enkele uurtjes kan vrijmaken, bent u meer dan welkom. De laatste loodjes van het schooljaar wegen zwaar maar vele handen maken het werk licht!

doodle

lijn