1ste leerjaar B

Naar de markt

Donderdag 12 oktober 2017 zijn we naar de markt van Overijse gegaan om fruit te kopen. We namen de lijnbus om 9 uur aan onze school. Vermits we er ook een veilige uitstap van wilden maken, droegen we allemaal een hesje. Best wel spannend zo’n uitstap met de bus!
Eénmaal aangekomen in Overijse stapten we, met onze bestelling in de hand, naar de markt. Op de markt keken we onze ogen uit. We benoemden de verschillende kramen en aan de geuren konden we bepaalde kramen onmiddellijk herkennen. We naderden algauw het fruitkraam. Om beurten bestelden we appels, peren, bananen, een ananas, mandarijnen, sinaasappels, kiwi’s, aardbeien, druiven, een citroen en een mango. We deden dat zeer beleefd. We betaalden zelf met onze centen en stopten het fruit in een boodschappentas. Om beurten droegen we de boodschappentassen.
Na het bezoek aan de markt stapten we naar Den Blank. Daar konden we even naar het toilet gaan en wat spelen.
Daarna stapten we naar de kerk waar we de bus terug naar school namen. Na de middag gingen we naar de grote refter om van het gekochte fruit fruitsla te maken. We pelden en schilden het fruit en sneden het fruit dan in mooie stukjes. We mengden alle soorten fruit tot een overheerlijke fruitsla. En dan maar smullen van een gezond tussendoortje.
Hartelijk dank aan de mama’s die ons een handje kwamen helpen. We hebben heel erg genoten van ons fruitig dagje!


Naar het bos

Donderdag 19 oktober zijn we de herfst gaan opsnuiven in het Zoniënwoud in Jezus-Eik.
Met gids Saskia trokken we op stap om

  • paddenstoelen en herfstbladeren in alle kleuren te zoeken
  • herfstvruchten te verzamelen
  • te leren klimmen als een eekhoorn
  • nesten te leren bouwen als een eekhoorn
  • om ons te verstoppen als een eekhoorn
  • de hoogte van een boom te bepalen zonder meetlat!!!
  • uit te zoeken welk dier het best in een boom kan klimmen, het sterkst is en welk dier het verst kan springen.

Gids Saskia heeft ons vele leuke dingen verteld en leuke dingen laten uittesten. Verder hebben we ook fijn gespeeld (kampen gebouwd, …). Kijk maar naar de foto’s, ze spreken voor zich! We hebben heel fel van ons dagje genoten!